Όροι χρήσης

Το www.pregnancy-gifts.gr είναι ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης μέσω του διαδικτύου προϊόντων εγκυμοσύνης -μητρότητας και βρεφικών ειδών. Κάθε χρήση της ιστοσελίδας του καταστήματος και κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω αυτής, προϋποθέτει την προηγούμενη συναίνεση του χρήστη ως προς τους όρους που ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, υπό τον όρο ότι οι τροποποιημένοι όροι θα έχουν προηγουμένως αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Οποιαδήποτε τέτοια τροποποίηση δεν επηρεάζει παραγγελίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί πριν την ανάρτηση των νέων όρων.

 

Πληροφορίες Προϊόντων: Το κατάστημα παραθέτει στην ιστοσελίδα της και στα σχετικά με κάθε προϊόν πεδία όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των διατιθέμενων προϊόντων, την τιμή τους, το κόστος μεταφοράς τους, τον φόρο προστιθέμενης αξίας και τον τρόπο πληρωμής. Το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να μην αναγράφει τα παραπάνω ειδικά χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος εφόσον πρόκειται για ενημερωτική καταχώρηση σχετικά με προϊόν που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο προς πώληση αλλά αναμένεται να είναι μελλοντικά.

 

Προσωπικά Δεδομένα: Το κατάστημα δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε χρήση χωρίς την προηγούμενη έγκρισή του χρήστη. Το κατάστημα με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες, παρά μόνον και κατ’ εξαίρεση όταν τούτο επιβάλλεται από Δημόσια Αρχή, δικαστήριο κ.λπ., τηρουμένης πάντα της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας. Όλες οι πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με προσωπικά στοιχεία συναλλαγές, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Όλες οι πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από κάθε χρήστη χρησιμοποιούνται μόνο προκειμένου να διασφαλίζεται άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα, να εκτελούνται ορθά οι παραγγελίες (εξόφληση και παράδοση) να εξακριβώνεται η ταυτότητα του χρήστη που πραγματοποιεί συναλλαγές. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μέσα από την παρούσα ιστοσελίδα για τους εξής σκοπούς:

  • Σύναψη και εκτέλεση παραγγελιών για τα προϊόντα που προσφέρουμε μέσω του καταστήματος
  • Παροχή ενημερωτικών δελτίων και προωθητικών ενεργειών (έγγραφη στην υπηρεσία Newsletter του www.pregnancy-gifts.gr )
  • Εξυπηρέτηση πελατών και επισκεπτών της ηλεκτρονικής σελίδας του καταστήματος, π.χ. για να απαντήσουμε σε ερωτήματα που μας στέλνετε
  • Δημιουργία λογαριασμού στο κατάστημα, προκειμένου να περιηγείστε σε σημεία της ιστοσελίδας που είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους επισκέπτες διατηρούν λογαριασμό και να μπορείτε να παραγγέλνετε προϊόντα μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος

 

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με τις παρακάτω νομικές βάσεις επεξεργασίας:

  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του ΓΚΠΔ λειτουργεί ως νομική βάση για τις δραστηριότητες επεξεργασίας, για τις οποίες εμείς λαμβάνουμε τη συγκατάθεσή σας για συγκεκριμένο σκοπό επεξεργασίας. Βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την παροχή ενημερωτικών δελτίων, την διενέργεια προωθητικών ενεργειών και στοχευμένων διαφημίσεων.
  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ ορίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία για την εκτέλεση σύμβασης. Για παράδειγμα, βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την αγορά προϊόντος μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.
  • Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του ΓΚΠΔ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεσμευόμαστε από υποχρέωση που επιβάλλεται εκ του νόμου, η οποία απαιτεί την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, για παράδειγμα για τη συμμόρφωση με φορολογικές υποχρεώσεις ή με υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη νομοθεσία προστασίας του καταναλωτή. Βάσει της εν λόγω νομικής βάσης επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να απαντήσουμε σε ερωτήματα που μας στέλνετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας αλλά και όταν απαιτείται να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές σας μαζί μας στις φορολογικές αρχές.

1. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά την Επικοινωνία

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας, οι πληροφορίες που παρέχετε θα αποθηκεύονται από εμάς προκειμένου να απαντάμε στις ερωτήσεις σας βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο β), γ) και στ) του ΓΚΠΔ, δηλαδή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης, για να συμμορφωνόμαστε με νομικές μας υποχρεώσεις και να χειριζόμαστε κατάλληλά τα αιτήματα, παράπονα και ερωτήματα σας σύμφωνα με τα υπέρτερα έννομα συμφέροντα μας. Τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τα ανωτέρω θα διαγράφονται από εμάς αφότου ολοκληρωθεί η εν λόγω συζήτηση και αφότου επιλυθεί οριστικά το εν λόγω ζήτημα.

2. Επεξεργασία Δεδομένων κατά την Εγγραφή για την ολοκλήρωση online αγορών

Κατά την αγορά προϊόντων από το κατάστημά μας σάς δίνουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε στον ιστότοπο μας www.pregnancy-gifts.gr παρέχοντας προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά καταχωρίζονται σε φόρμα καταχώρισης δεδομένων και αποστέλλονται σε εμάς και αποθηκεύονται από εμάς. Η εγγραφή πραγματοποιείται για την εκτέλεση σύμβασης ή τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προσυμβατικό στάδιο και, κατά συνέπεια, βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ.
Για τη σύναψη και εκτέλεση των συμβάσεων, ζητάμε στοιχεία επικοινωνίας ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, για παράδειγμα όνομα, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τη διατήρηση των δεδομένων των πελατών μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας, όπου αποθηκεύονται μόνο δεδομένα που είναι συναφή.

3. Επεξεργασία Δεδομένων για Παραγγελίες επισκεπτών

Έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε παραγγελίες ως επισκέπτης. Σε περίπτωση που επιλέγετε αυτόν τον τρόπο παραγγελίας, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε προτού υποβάλετε την παραγγελία σας. Επισημαίνεται ότι θα χρειαστεί να καταχωρίσετε εκ νέου τα δεδομένα σας κατά την υποβολή τυχόν μελλοντικών παραγγελιών.

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μάς παρέχετε για τις παραγγελίες επισκεπτών για τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ. Αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μάς παρέχετε για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επεξεργασία και η εκτέλεση της παραγγελίας σας. Στη συνέχεια τα δεδομένα σας διαγράφονται.

4. Διάφορα

Βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και στ) του ΓΚΠΔ, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και τις τεχνικές πληροφορίες σας εφόσον είναι απαραίτητο προκειμένου να αποτρέπουμε ή να ερευνούμε την κακή χρήση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά στα πλαίσια του ηλεκτρονικού καταστήματός μας, π.χ. προκειμένου να διατηρούμε την ασφάλεια των δεδομένων σε περίπτωση επιθέσεων στα συστήματα της τεχνολογίας πληροφοριών μας. Επιπλέον, ενδέχεται να προβαίνουμε στις ανωτέρω ενέργειες δυνάμει εντολών δημόσιων αρχών ή δικαστηρίων, στον βαθμό που είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατά τον τρόπο αυτό βάσει νόμου, και επίσης προκειμένου να διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να έχουμε τη δυνατότητα της νομικής υπεράσπισής μας.

Αν κάποιος από τους όρους του παρόντος είναι άκυρος ή ακυρωθεί παύει αυτομάτως να ισχύει χωρίς να θίγεται η νομική ισχύς των υπόλοιπων όρων.

 

Δικαίωμα Υπαναχώρησης και επιστροφής προϊόντων: Για κάθε προϊόν που πωλείται από την ιστοσελίδα του καταστήματος, ο χρήστης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αιτιολογημένα εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση και συσκευασία, συνοδευόμενο από τα παραστατικά που εκδόθηκαν, χωρίς να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδα επιστροφής. Η προθεσμία αυτή αρχίζει από την παραλαβή του αγαθού. Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης ο χρήστης οφείλει να συμπληρώσει το έντυπο Υπαναχώρησης και να το αποστείλει ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά στο κατάστημα.

 

Διαδικασία αγοράς προϊόντων: Κάθε χρήστης περιηγείται στην ιστοσελίδα του καταστήματος προκειμένου να αναζητήσει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και τα χαρακτηριστικά τους. Για την επιλογή των προϊόντων και των ποσοτήτων τους προβαίνει στις αναγκαίες καταχωρήσεις στα αντίστοιχα πεδία. Κάθε χρήστης δύναται να προμηθευτεί περισσότερα του ενός προϊόντα με κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί. Για την οριστικοποίηση της παραγγελίας απαιτείται σε κάθε περίπτωση η επιβεβαίωση από πλευράς του χρήστη ότι έχει αναγνώσει και συμφωνεί με τους παρόντες όρους. Η παραγγελία θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης λάβει ενημέρωση με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι η παραγγελία του καταχωρήθηκε στο σύστημα του καταστήματος. Το κατάστημα δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη αν αυτό οφείλεται σε εσφαλμένη καταχώρηση των στοιχείων του από τον ίδιο. Στην περίπτωση αυτή η παραγγελία θεωρείται ολοκληρωμένη και ο χρήστης οφείλει να καταβάλει το αντίτιμο εφόσον το κατάστημα αποδείξει ότι απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπέδειξε ο χρήστης. Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει πριν την αποστολή της παραγγελίας από το κατάστημα.

 

Τρόπος εξόφλησης: Η εξόφληση είναι δυνατόν κατ’ επιλογή του χρήστη, να πραγματοποιηθεί είτε με προεξόφληση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με αντικαταβολή, είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση της αντικαταβολής η εξόφληση θα πραγματοποιείται με μετρητά στον διανομέα της εταιρείας ταχυμεταφορών (courier) και ο χρήστης θα επιβαρύνεται με τα έξοδα της αντικαταβολής σύμφωνα με τις χρεώσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών.

 

Παράδοση πωληθέντων προϊόντων: Η παράδοση των προϊόντων θα πραγματοποιείται με δαπάνη του χρήστη, ανάλογα με τον τρόπο που ο ίδιος έχει επιλέξει, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τους όρους της επιμέρους συναλλαγής. Η εταιρεία δύναται κατά καιρούς να διαθέτει προϊόντα της χωρίς επιβάρυνση του χρήστη των εξόδων αποστολής, εφόσον η παραγγελία υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Τα προϊόντα θα παραδίδονται στην διεύθυνση που έχει υποδείξει ο χρήστης. Στην περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης ή σφάλματος του χρήστη ως προς την διεύθυνση ή τα λοιπά στοιχεία επικοινωνίας του, αυτός θα βαρύνεται με τυχόν πρόσθετα έξοδα αποστολής.

 

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας: Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, μεταφόρτωση (downloading), μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου των επιμέρους διαδικτυακών τόπων. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, downloading, ανακοίνωση, διάδοση, μετάδοση ή κάθε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Πολιτική Cookies : Χρησιμοποιούμε cookies στους Δικτυακούς μας Τόπους για τη διαχείριση των περιόδων σύνδεσης, για την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων και για την προσαρμογή διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Επίσης τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συντάξουμε ανώνυμες, αθροιστικές στατιστικές που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε πώς το κοινό χρησιμοποιεί τους Δικτυακούς μας Τόπους και βοηθούν να βελτιώσουμε την δομή και το περιεχόμενό του. Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τις πληροφορίες αυτές. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να απορρίψετε ορισμένα ή και όλα τα cookies, εκτός των απολύτως απαραίτητων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της χρήσης cookies και εάν επιλέξετε την απόρριψη των cookies, αυτές οι λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες. Γενικά υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούνται στους Δικτυακούς μας Τόπους.

  • Αναγκαία cookies
    Τα αναγκαία, άλλως, απολύτως απαραίτητα cookies, είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία των Δικτυακών μας Τόπων, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες τους, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές ή χρήση του καλαθιού αγοράς. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία των Δικτυακών μας Τόπων.
  • Cookies Λειτουργικότητας (Προτιμήσεων)
    Αυτά τα cookies επιτρέπουν στους Δικτυακούς Τόπους να θυμούνται τις επιλογές του χρήστη όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή τη περιοχή, ώστε να παρέχουν βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από το χρήστη, όπως προβολή βίντεο ή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies μπορεί να γίνουν ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα των Δικτυακών Τόπων και να περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο τους.
  • Cookies επιδόσεων (Στατιστικά)
    Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τους Δικτυακού μας Τόπους, για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.
  • Cookies εμπορικής προώθησης
    Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτά τα cookies για να θυμόμαστε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφθεί ώστε να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια μάρκετινγκ είναι πιο αποτελεσματικά και μας επιτρέπουν να επιβραβεύσουμε εξωτερικές ιστοσελίδες και συνεργάτες που σας προώθησαν σε εμάς.
  • Αταξινόμητα cookies
    Τα αταξινόμητα cookies είναι τα cookies που είναι σε στάδιο ταξινόμησης, από κοινού με τους παρόχους μεμονωμένων cookies.

Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ανακαλείτε, όποτε το θελήσετε, τη συγκατάθεση σας ή να εναντιωθείτε στη χρήση των cookies στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας, να ελέγξετε ή/και να διαγράψετε τα cookies.

Αλλαγές στην Πολιτική cookies

Η παρούσα Πολιτική Cookies ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Cookies, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.