Mother's blog, Μόδα εγκυμοσύνης, Ρούχα εγκυμοσύνης, Χρήσιμες Συμβουλές

8 Οφέλη της μεθόδου «Skin to Skin»

Από την ημέρα που θα γεννηθεί δεν θα θέλετε να το αφήσετε από την αγκαλιά σας! Εντάξει, ίσως λίγο μόνο τα βράδια που εσείς θα είστε κατάκοπη και εκείνο θα έχει το μάτι …γαρίδα. Αλλά αυτές είναι οι αξιαγάπητες πρώτες δυσκολίες της μητρότητας! Οπλιστείτε με υπομονή και πάμε μαζί να δούμε πως θα κάνετε την αγκαλιά ακόμα πιο ευεργετική και για τους δυο σας μέσα από τα 8 Οφέλη της μεθόδου «Skin to Skin».

Τι είναι το Skin to Skin

«Skin to skin» ή «kangaroo care» ονομάζεται η επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό.

Πως γίνεται;

Η μητέρα ή ο πατέρας τοποθετούν το μωρό γυμνό ή με μια πάνα πάνω στο γυμνό τους στήθος.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω;

Δεν υπάρχει πρέπει σε αυτήν την τόσο ωφέλιμη και συναισθηματική πρακτική. Ωστόσο το ιδανικό είναι αμέσως μετά την γέννα. Φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε αυτήν την τόσο τρυφερή συνήθεια για αρκετούς μήνες.

Πόσο θα πρέπει να διαρκεί;

Στο μαιευτήριο θα ήταν ιδανικό να εφαρμοστεί μια ανεμπόδιστη ώρα δέρμα με δέρμα επαφής.

Πολύ βολικές για να επιμηκύνετε τον χρόνο παραμονής του μωρού στο στήθος είναι οι μπλούζες θηλασμού Skin to Skin Winifrid.

Τα 8 Οφέλη της μεθόδου «Skin to Skin»

  1. Συμβάλλει στην εδραίωση του θηλασμού, αφού προάγει την παραγωγή προλακτίνης στο σώμα της μητέρας. Ακόμα, φαίνεται να βοηθά στην συνέχισή του θηλασμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κάτι που οδηγεί σε καλύτερη συνολικά υγεία τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα του.
  2. Βοηθά την μητέρα να συντονιστεί με τις ανάγκες του νεογέννητου. Οι μητέρες που εφαρμόζουν την επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τον τοκετό μαθαίνουν γρηγορότερα να ερμηνεύουν τη γλώσσα του σώματος του μωρού, αναγνωρίζοντας πότε αυτό πεινάει. Η έγκαιρη αναγνώριση των σημείων πείνας του μωρού πριν αυτό δυσανασχετήσει έντονα καθιστά τον θηλασμό ευκολότερο. Το βρέφος είναι πιο υπομονετικό όσο η μητέρα προσπαθεί να βρει τον τρόπο θηλασμού που είναι αποτελεσματικότερος για το μωρό και πιο άνετος για εκείνη.
  3. Βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες, η επαφή δέρμα με δέρμα είναι ευεργετική και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας. Ο τρόπος με τον οποίο το μωρό συνδέεται μαζί σας επηρεάζει και τον τρόπο που οργανώνεται ο εγκέφαλός του, δίνοντας ώθηση στη συναισθηματική του ανάπτυξη.
  4. Προσφέρει ηρεμία. Η αγκαλιά σας αφενός βοηθάει στη μείωση της στρεσογόνου ορμόνης κορτιζόλης και αφετέρου αυξάνει την έκκριση της ορμόνης της αγάπης, της οξυτοκίνης. Δεν είναι λοιπόν παράξενο το ότι η δερματική επαφή ηρεμεί το μωρό. Βοηθάει μάλιστα στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της θερμοκρασίας του σώματός του.
  5. Διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας του μωρού σταθερά. Έχει παρατηρηθεί πως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των νεογέννητων που αμέσως μετά τον τοκετό έμειναν στην αγκαλιά της μαμάς τους ήταν σε πιο υγιή επίπεδα σε σχέση με τα νεογέννητα που μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο.
  6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Μέχρι πρότινος το μωρό σας βρισκόταν στο ελεγχόμενο περιβάλλον της μήτρας. Η επαφή με το δέρμα σας είναι ένας τρόπος για να έρθει σε επαφή και με διάφορα είδη βακτηρίων και να χτίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείτε να πιάνετε το μωρό ενώ είστε βρώμικοι ή άρρωστοι.
  7. Ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ισχυροποιηθεί ο δεσμός μεταξύ σας. Είναι, επίσης, και μια πολύ καλή ευκαιρία και για τον πατέρα, που πολλές φορές δύσκολο να αποκτήσει στενή επαφή με το νεογέννητο.
  8. Ανακουφίζει από κολικούς. Σε μεγαλύτερα μωρά η ανεμπόδιστη δέρμα με δέρμα επαφή μπορεί να ανακουφίσει ένα μωρό από τους κολικούς ή άλλα πονάκια που έχουν συχνά τα μωρά.

Δες όλη τη συλλογή με μπλούζες skin to skin εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *