Χρήσιμες Συμβουλές

Tips για σωστό πλύσιμο των χεριών!

Πλένουμε τα χέρια μας περίπου όσα χρόνια θυμόμαστε τον εαυτό μας. Πως είμαστε, όμως, σίγουροι ότι το κάνουμε σωστά; Για παράδειγμα, ξέρεις πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το σωστό πλύσιμο των χεριών; Γνωρίζεις εάν είναι όλα τα σαπούνια αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των μικροβίων; Άραγε τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το νερό που πλένουμε τα χέρια μας;

Σε μια εποχή που το πλύσιμο των χεριών έχει γίνει εμμονή, ορίστε μερικές πληροφορίες για να το κάνουμε απολύτως σωστά!

 

Η σωστή θερμοκρασία

Παρότι πολλοί πιστεύουμε ότι το ζεστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των μικροβίων, αμερικανοί επιστήμονες έχουν αποδείξει πως η θερμοκρασία δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο να είναι τα χέρια μας πεντακάθαρα. Πιο σημαντικό είναι το σωστό τρίψιμο και η διάρκεια πλύσης.

 

Πως πλένουμε τα χέρια μας;

  1. Βρέξε τα χέρια σου και άπλωσε πάνω τους σαπούνι ή κρεμοσάπουνο.
  2. Για 20 περίπου δευτερόλεπτα τρίψε τις παλάμες μεταξύ τους χωρίς να ξεχάσεις καμία επιφάνεια. Ξεκίνησε με το εσωτερικό της παλάμης, συνέχισε με το εξωτερικό, πλύνε καλά την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα και καθάρισε επιμελώς και τα νύχια.
  3. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνίσταται να πλένεις τα χέρια σου για ένα ολόκληρο λεπτό και να φτάνεις μέχρι τους αγκώνες. Δοκίμασε να τραγουδήσεις το ρεφρέν από το αγαπημένο σου τραγούδι τουλάχιστον 2 φορές καθώς πλένεις τα χέρια σας και… ready!

Παίζει ρόλο το σαπούνι;

Όλα τα σαπούνια είναι αποτελεσματικά ενάντια στα μικρόβια και έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξεις το καθαριστικό που χρησιμοποιείς για την καθημερινή σου φροντίδα. Εάν σου έχει τελειώσει το σαπούνι, επίλεξε για ακόμα μεγαλύτερη προστασία ένα αντισηπτικό σαπούνι που σέβεται την επιδερμίδα.

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις όλα τα απαραίτητα Tips για σωστό πλύσιμο των χεριών και την υγιεινή τους! Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι τα καθαρά χέρια σε προστατεύουν από τα μικρόβια και τις λοιμώξεις που αυτά προκαλούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *